Internationellt

De goda nyheterna om Jesus är till för alla. Församlingens uppgift är att kommunicera detta till människor i varje tid. Vi vill dela med oss av det goda som vi upplevt och av det som vi har. Bland annat har vi ett socialt engagemang där vi som kyrka bidrar ekonomiskt till utbildning, hälsa, fadderverksamhet, fattigdomsbekämpning och bibelöversättningsarbete.

Nu har du chans att följa med oss till Zambia i sommar.

När: 21 – 29 juni

Nya skolan står klar under våren och vi söker dig som kan tänka dig att dra på dig blåstället och arbeta praktiskt, göra en insats med lek/aktiviteter för barnen samt delta i evangeliska outreach i byarna.

Resan görs tillsammans med Assemblies of God, Sydafrika.

Begränsat antal platser finns.

Intresseanmälan görs senast 24 mars till
zambia@uppsalapingst.se

Pris: 9300kr

I priset ingår flyg Stockholm – Livingstone tur och retur, del i transport Livingstone – Sankandi samt lokalt.
Boendet innebär tält vid Zambezi floden och maten lagar vi själva över öppen eld och gasolkök.
* 50usd visum kostnad tillkommer vid ankomst till Livingstone
** Priset kan ej garanteras förrän flygbiljetter bokats

Vi har ett hjärta för de onådda och för de behövande. Uppsala Pingst har därför sen flera år varit engagerade i ett utbildningsprojekt i sydvästra Zambia.

Det började med fadderverksamhet, teamresor och skolbygge.
Insamlingen till skolprojektet började med våra egna barn i söndagsskolan, som under våren 2018 initierade insamlingen Smartie Utmaningen. Syftet var att bygga en skola med tre klassrum, förrådsutrymme och lärarrum samt kök och latriner för ca. 90 barn.

Idag har vi två skolor med sammantaget 130 elever i åldrarna 5 – 12. Skolorna ligger i byarna Sankandi och Kabula One. Flera av vår församlingsmedlemmar är personligt engagerade och sponsrar flera barn på skolan.

Även om skolbygget är klart så behövs din gåva för att driva skolan med allt vad det innebär. Vi är övertygade om att utbildning skapar en framtid för dessa barn och att när vi ger Jesus till barnen, så planteras ett frö som har evighetsvärde.

Varje gåva märkt Zambia går till projektet som möjliggör att våra barn får gå i skolan, ta del av skollunch, utbildningsmaterial samt skoluniform och att vi kan betala våra lärare.

Vill du vara med och ge?
Swish – 123 602 52 74
Bankgiro – 378-4022
Märk din gåva med “Zambia” Tillsammans gör vi skillnad!

Projektet sker i samarbete med den lokala organisationen Kingsway Educational Initiatives och består av två skolor. Läs mer om projektet och våra skolor här: www.kingsway.africa

Andra projektpartners är:

För mer information, kontakta ​zambia@uppsalapingst.se

Pingstkyrkan Uppsala har sen många år tillbaka arbetat med olika församlingskontakter i både Israel och de palestinska områdena.

Vi har jobbat med PMU (Pingstmissionens Utvecklingssamarbete) i ett byutvecklingsprojekt på norra Västbanken i trakterna av Jenin. Ett försök till att skapa arbetstillfällen och framtidstro i en svår miljö.

Det ordnas också studieresor till området med syfte att ge kristna ledare möjligheten att fördjupa sin bibelförståelse och förkunnelse. Dessa resor går under vad vi kallar för Mötesplats Jerusalem.

Kontakt: Tatta Lennartsson

Zimbabwe är ett land med stora utmaningar på det ekonomiska området och även ett land som kämpar med HIV/AIDS.

Vi har under flera år arbetar tillsammans med PMU och den lokala pingströrelsen i Zimbabwe i flera olika projekt.

  • HIV/AIDS-arbete där de lokala församlingar arbetar förebyggande med HIV/AIDS samt hjälper den som drabbats av sjukdomen.
  • Förskolearbete ett arbete på flera platser runt om i Zimbabwe där man driver förskolor som arbetar med fokus på barns rättigheter. Ett pedagogiskt koncept med fokus på varje individs utveckling.

Arbetet sker tillsammans med Assemblies of God i Zimbabwe.

Kontakt: Ove Gustavsson

Iran är hemland för många av våra medlemmar och vi samlas varje vecka till bön på persiska varje vecka.

  • Inom ramen för Marco Polo Network är församlingen med i arbetet att stötta församlingar i det geografiska område som Marco Polo reste igenom på 1200-talet. Se mer: www.marcopolonetwork.se
  • Under ett flertal år har ett arbete pågått att översätta Nya Testamentet till ett språk som talas i sydöstra Iran och sydvästra Pakistan – balochiska. Flera av Nya Testamentets böcker är redan klara och finns att läsa eller lyssna till på:
    www.balochimestag.com

Kontakt: Carina Jahani

Delta i gudstjänster där kontinuerliga rapporter ges om vad som händer just nu. Var med och be för pågående insatser! Teamresor, studieresor som arrangeras ger dig möjlighet att själv resa till andra länder och möta troende i annan miljö än den svenska.

Primär finansiering är enskildas gåvor. Även andra församlingar delar kostnader för vissa projekt. Församlingen har en Second Hand butik där överskottet går till hjälparbete runt om i världen. Gåvor kan ges kontant eller via kontokort samt swish i församlingens gudstjänster. Inbetalning kan också göras till post- och bankgiro eller via autogiro.