Jag är ny

Bild på några som fikar i kyrkan.

Välkommen!

En kyrka handlar inte om en byggnad. En kyrka handlar om familj. En familj av troende som samlas kring Jesus och det faktum att han levde och dog för oss för att vi skulle få frid med Gud.

Du är varmt välkommen till kyrkan oavsett var du är livet.
Vi ses på St Persgatan 9!

Vanliga frågor

Nej, tvärt om! Det är okej att vara klädd precis så som du själv vill. Fokus är gudstjänsten inte kläderna. Några klär upp sig andra är fritidsklädda.
Pingstkyrkan har en stor variation när det gäller musikstilar och uttryck. Självklart färgas det som sker av att det är många unga i kyrkan. Allt får plats men inget dominerar.
I Pingstkyrkan möts alla, troende, tvivlare och tveksamma.
När du kommer till kyrkan välkomnas du av våra värdar. Om det är något du funderar över så hjälper de mer än gärna till. Du kan välja att sitta var som helst nere i kyrkan eller på läktaren.
I varje gudstjänst ges det möjlighet att uttrycka generositet genom att ge en gåva till församlingens verksamhet. Det är självklart helt anonymt och frivilligt om man deltar genom att ge en gåva.
Du kan ge en gåva kontant eller med swish när det ges tillfälle en bit in i gudstjänsten eller också ge en gåva med kort vid kortautomater i kyrkan. Självklart kan du också sätta in pengar vi plusgiro eller direkt in på församlingens bankkonto.
Varje gudstjänst förmedlar ett rakt och enkelt budskap baserat på Bibeln. När du går under en längre tid kommer du att kunna ta till dig et budskap som stärker alla livets områden. Kyrkan är till för att ge kraft i vardagen.
Det är alltid många barn med i gudstjänsterna. När ett barn är på besök eller med för första gången finns det ledare som välkomnar barnet vid entrén till leklandet. Därifrån är det lätt att komma in i någon av samlingarna eller grupperna för barn.
Vanligtvis är barnen tillsammans med sina föräldrar i huvudgudstjänsten de första tjugo minuterna och sedan välkomnas de med en tydlig signal till söndagsskolan som har en mängd olika grupper och samlingar parallellt.
När vi i Pingstkyrkan Uppsala firar Herrens måltid präglas det av öppenhet och glädje. Nattvarden firas i anslutning till någon av Pingstkyrkans huvudgudstjänster.
Ordningen som oftast gäller är att gåvorna finns vid stationer som är utplacerade i kyrkan. Var och en går till den närmaste stationen framåt i lokalen för att ta emot brödet och vinet.
Om du inte är döpt eller känner det naturligt att ta emot gåvorna är du ändå varmt välkommen att delta i bön och förbön under högtiden.

Det är aldrig inträde eller någon avgift när du besöker kyrkan. Detta gäller även kostnaden för fikat i samband med gudstjänsten. Pingstkyrkan bjuder på fikat, vill du vara med och bjuda så lägger du en gåva till församlingen.