Jesus & vår tro

Bild med texten Jesus och vår tro

Tron börjar med Jesus, en person som förvandlar allt i livet.

Jesus är den kristna trons kärna och stjärna. Allt kretsar runt Honom. Kristen tro kan sammanfattas i tre ord, ”Jesus är Herre”. Gud personifierades i Jesus och Den Helige Ande pekar på Honom i dag. När allt annat har bleknat kommer Jesus fortfarande att lysa.

Vi tror att alla människor syndat mot Gud och att alla behöver frälsning från syndens makt och konsekvenser. Synd betyder avsaknad av Gud – allt mörker, all själviskhet och ondska. Frälsning betyder räddning. Räddning från ett liv skild från Gud, som vill vara oss nära. Vi tror att Jesus dog för vår skull – att han en gång för alla betalade priset för synden och att han är den ende frälsaren, medlaren mellan Gud och människa.

Trots att Bibeln skrevs för länge sedan ser vi hur orden i den kan inspirera och lära oss om livet och om Gud som är den stora kärleken. Det finns många olika typer av böcker i Bibeln, allt från historieberättande böcker till poesi och brev. Det finns många djup och både sådant som är lättare och svårare att förstå. Vi tror att Bibeln är Guds inspirerade ord – sant, varaktigt och oföränderligt. Om du är mer nyfiken rekommenderar vi dig att haka på vid något bibelstudietillfälle. Kolla kalendern!

I Bibeln står det att om du erkänner Jesus som herre, och i ditt hjärta tror att Gud har uppväckt honom från de döda, ska du bli räddad. Det är inte svårare än så. Gud är bara en bön bort. Om du funderar på de här sakerna kan det vara skönt att få prata med andra som känt Jesus längre. Oavsett hur dina funderingar går vore det grymt kul om du ville komma till Pingstkyrkan. Vi vill gärna träffa dig!