”Enter to learn, live to save” – Team i Zambia

”Enter to learn, live to save” – Team i Zambia

Ett team från Uppsala Pingst åkte i slutet på november ner till Zambia för att besöka skolan som församlingen varit med och byggt tillsammans med vår vänförsamling One Way Church i Sydafrika.

Det blev en fantastisk resa som bjöd på många människomöten och Gudsmöten.

Skolan stod klar och färgsprakande. Ena gaveln är täckt av en målad regnbåge och texten ”enter to learn, live to save”.

Skolan sätter rejält med färg i byn Sankandi. Skolan är faktiskt det enda som byn kan skryta om eftersom det inte finns mycket annat där, förutom hyddorna och människorna som bor i dem. Det och Jesus förstås. Med skolan i byn, kom också evangeliet. En liten församling på 50 personer, mestadels bestående av barn och föräldrar från skolan, har planterats. Regelbundna team från One Way Church i Sydafrika backar upp församlingen i bland annat Bibelundervisning.

Det är med glädje som teamet från Uppsala möter barnen, hoppar hopprep med dem och lyssnar till deras sång och dans.

Hjälpen når fram. Utöver de ekonomiska insatser för själva skolbygget som vi gjort i Uppsala, så sponsras även 40 barn av församlingens medlemmar. En hjärtevärmande insats som förändrat barn och familjers liv under det senaste året. Julklappar till alla barnen har förberetts och det blir en stor julfest för barnen på skolan i år.

Teamet kunde under resan även besöka flertalet byar, där de fick vittna om Guds kraft genom Ordet och i bönen.

Om du är intresserad av att följa med oss på en teamresa till Zambia, håll utkik på hemsidan, då det kommer att bli fler tillfällen redan under 2015 att följa med till skolan, besöka barnen och se arbetet i Zambia.

By |december 1st, 2014|Categories: Internationellt, Nyhet|

One Comment

  1. Victor Lindh 2014-12-01 at 21:19 - Reply

    Vad kul att läsa, roligt att följa utvecklingen

Leave A Comment