Närmare samarbete med Nordupplandskyrkan

I Uppsala Pingst är vi glada och tacksamma för det naturliga samarbete som vuxit fram mellan oss som församling och ett par andra regionala församlingar. Hittills har detta samarbete framförallt synts i gemensamma satsningar mellan oss och Södertälje pingstförsamling, som vi anordnade barn- och ungdomsläger med i somras.

Nu har vi dock glädjen att meddela att vi, i och med hösten 2018, inleder ett samarbete med Nordupplandskyrkan i Tierp. Detta beslut har vuxit fram i goda samtal och i bön tillsammans med dem. På Höstfesten, söndag 30 september, kommer Nordupplandskyrkan fira gudstjänst tillsammans med oss och vi får en chans att välkomna dem ordentligt!

Vad innebär då detta i praktiken? Samarbetet kommer inte innebära någon sammanslagning av de juridiska organisationerna, utan fokus kommer vara att på olika sätt bygga för att våra församlingar stegvis ska få möjligheten att dra från varandras styrkor i församlingsarbete och mission. Vårt pastors- och ledarteam kommer också att bygga en närmare gemenskap med Nordupplandskyrkans pastorsteam. Vi tror inte att ensam är stark och därför vill vi som församling, i enhet koppla samman med dem andra församlingar i vår region.

Ledarteamet i Uppsala Pingst

By |september 24th, 2018|Categories: Nyhet|

Leave A Comment