Om Uppsala Pingst

Församlingen vill inte vara en vanlig kyrka för kristna, utan en kristen kyrka för vanligt folk. Tron är inte tänkbar utan gemenskap. Där troende möts finns visioner, där tänds det hopp.

Allt som sker i Pingstkyrkan har syftet att ge kraft till ett positivt vardagsliv. Församlingen är platsen där vi hjälper varandra att lyckas. Kyrkan är hela livets kyrka. Alla ger något som någon annan behöver, alla behöver något som en annan kan ge.

Pingstkyrkan i Uppsala byggdes 1967 och omfattar hela fastigheten med entré mot S:t Persgatan. Egentligen är kyrkan som viken samlingssal som helst. Det är inte byggnaden som är ”kyrkan”. Kyrkan är människorna som möts för att fira gudstjänst. Men självklart så återspeglas livet och myllret i lokalerna där kyrkan möts. I tre plan plus källaren ryms samlingssalar, kontor, kafé, föreläsningsrum med multimedia, parkeringsgarage och mycket mer.

Uppsala pingst startades 21 september 1916.

I Bibeln står det att om du erkänner Jesus som herre, och i ditt hjärta tror att Gud har uppväckt honom från de döda, ska du bli räddad. Det är inte svårare än så. Gud är bara en bön bort. Om du funderar på de här sakerna kan det vara skönt att få prata med andra som känt Jesus längre. Oavsett hur dina funderingar går vore det grymt kul om du ville komma till Pingstkyrkan. Vi vill gärna träffa dig!