Vad är grejen med kyrkan?

Bild som ställer frågan vad grejen är med kyrkan.

Kyrkan är inte en byggnad, det är namnet på gemenskapen bland de troende. I tvåtusen år har församlingen varit platsen för det heliga. Där möts himlen och jorden, Gud och människan.

Församlingen har med Gud att göra. Den är ingen vanlig klubb eller organisation för några övertygade. Församlingen tillhör Gud. Där blir trasiga människor hela, misslyckade lyckas, hopplösa ges hopp.

Genom historien har olika händelser och frågor gjort att det skapats kyrkor med olika uttryck osv. Men det är så mycket mer som förenar än som skiljer. Alla de kristna samfunden i Sverige samlas kring tron på Jesus som dog och uppstod för att vi skulle få frid med Gud vår skapare.

En tro som hålls för sig själv för länge kan lätt bli inrutad och snäv. Livets stora frågor behöver vändas och vridas på och samtalas om! I kyrkan träffas de troende, ber tillsammans och lyssnar till någon som lägger ut texten kring något i Bibeln. Kyrkan behöver inte vara ett måste i kalendern – det kan vara oasen i veckan som man kan komma till och fylla på batterierna!

I Bibeln står det att om du erkänner Jesus som herre, och i ditt hjärta tror att Gud har uppväckt honom från de döda, ska du bli räddad. Det är inte svårare än så. Gud är bara en bön bort. Om du funderar på de här sakerna kan det vara skönt att få prata med andra som känt Jesus längre. Oavsett hur dina funderingar går vore det grymt kul om du ville komma till Pingstkyrkan. Vi vill gärna träffa dig!